
Atlanta Braves, MLB’nin bir parçası olan profesyonel bir beyzbol takımıdır. Kulüp, East Division NL’nin bir temsilcisidir ve Atlanta, Georgia’da bulunmaktadır. Ekip 1883’te kuruldu.
Kulüp daha da erken kuruldu — 1871’de, temsilcilerinin çoğu dağılmış Cincinnati Red Stockings’in bir parçası olarak hareket etti. İlk sahibi Arthur Soden’dir. 1909’a kadar yönetti ve ardından George ve John Dovey’i sattı. Franchise’ı 1910 yılına kadar aileleri yönetti. Daha sonra uzun bir süre beklemeden uzun bir süre mal sahibinden sahibine geçti.
1911-1912’de ekip 1912-1915’te William Hepburn Russell’a — James Gaffney, 1915-1918’de — Percy Haughton, 1919-1922’de — George Grant’e aitti. 20. yüzyılın ortalarında, daha önemli ticari figürler izledi: 1962’ye kadar kulübü yöneten Emil Fuchs, Bob Quinn, Lou Perini. Perini, onu William Bartholomay liderliğindeki bir Chicago grubuna sattı.
Atlanta’daki Premier Lig temsilcilerini çekmek için Belediye Başkanı Ivan Allen Jr. yeni bir stadyum inşa etti. O sırada Milwaukee’de bulunan Atlanta Braves ekibi ilgisini hemen dile getirdi. 1966’da yeniden yerleştirme izni aldı.
1976’da franchise, WTBS istasyonunun sahibi olan medya kralı Ted Turner tarafından satın alındı. Çok pratik olduğu ortaya çıktı ve kablo ağını tanıtmak için sporcuları kullandı. Aralık 2005’te, işadamı ekibin satışını açıkladı ve Şubat 2007’de Braves Liberty Media Group onu satın aldı. Artık ona ait.
Atlanta Braves olmadan önce kulüp çeşitli dönüşümlerden geçti. Başlangıçta Boston Beaneaters, ardından Doves and Rustlers idi. Milwaukee’ye taşınmadan önce adında “Braves” 1912 yılında ortaya çıktı. Atlanta’ya taşınan franchise, adını tekrar değiştirdi. Bu sefer — nihayet.
1966-1989’da ekip bir Kızılderili imajını denedi. Ardından logoya radikal değişiklikler eklendi. Sonuç olarak, 1990’larda, sarı bir ip ile bağlanmış kırmızı bir tomahawk ortaya çıktı. Bu sürüm hala geçerlidir. Yazıtın renk düzeni ve yazı tipi 1987’de revize edildi.
Modern logo, el yazısıyla yazılmış «Cesur» kelimesini içerir. İlgi çekici olan, tasarımı normalden farklı olan «e» markalı. Büyük «B» diğer karakterlerden biraz kaldırılır ve kalan harfler birbirine bağlıdır ve karmaşık el yazısıyla yapılır.
Altlarında bir tomahawk var — Amerika’nın yerli nüfusunun bir sembolü. Ucu, «s» harfini yansıtan yukarı doğru yönlendirilmiştir. Sarı iplik, önceki nesillerle güçlü bir ilişki olduğunu gösterir. Tüm öğeler beyaz bir arka plan üzerinde bulunur ve adında tomahawk’tan biraz daha geniş olan koyu mavi bir kenarlıkla kırmızı renkte boyanmıştır.
Anlam ve Tarihçe

Bu kulübün logosu 29 kez değiştiği için çok belirsiz. Bunun nedenleri, takımın yeniden konuşlandırılması, franchise’ın yeniden adlandırılması, etnik sorunların çözülmesi, mülkiyet değişikliği, modernliğe uyum, yenilenme vb. bu sürece katkıda bulundu.
Dahası, tematik bloklar için birkaç seçenek vardır: örneğin, tarih öncesi bir balta ile Amerika’nın orijinal nüfusunun bir temsilcisinin bir görüntüsünü içeren, metin içeren bir harf atamasına sahip sürümler vardır. Monogramlar, kemerli yazıtlar, muştalar, portreler ve yuvarlak işaretler biçimindeydiler.
1883 — 1888
Takımın adı «Boston Beaneaters» idi. 1900’lere kadar çoğu kulüpte olduğu gibi, logo sadece Boston şehrinin alamet-i farikasıydı.
1889 — 1896
Takımın ismindeki kırmızı renk koyu mavi ile değiştirildi.
1897 — 1899
Yeni logo, Boston şehrini simgeleyen, mavi renkli büyük bir Eski İngilizce «B» harfi haline geldi.
1900
1900 logosunun merkezinde 1897 logosu bulunur, ancak şimdi kırmızı renkte.
1901 — 1906
Önümüzdeki beş yıl içinde kulüp, Boston şehrinin adıyla 1889 logosuna geri döndü.
1907
Kulübün adı «Boston Doves» olarak değiştirildi ve logoda Eski İngilizce yazı tipinde yapılmış büyük kırmızı «B» harfi kullanıldı.
1908
Logo da bu sefer farklı bir yazı tipinde yapılmış kırmızı «B» harfine dayanıyor.
1909
Klasik kırmızı blok harf «B», beyzbol topuna benzeyen siyah bir dairenin içine yerleştirildi.
1910
Boston Dawz, yalnızca kırmızı Boston yazısının bulunduğu logoya geri döner.
1911
Kulüp, adını Boston Rustlers olarak değiştirir. Logodaki Boston şehri koyu mavi renkli büyük Eski İngilizce «B» harfini simgeliyor.
1912 — 1915
Bir yıl sonra takım, adını tekrar Boston Braves olarak değiştirir. Logoda ilk kez bir Kızılderili çizimi kullanıldı — bir Kızılderili, profilde açılmış ve başında tüylerden bir başlık vardı. Resmin ana renkleri beyaz ve kırmızıdır.
1916 — 1920
Üç yıl sonra, önceki Hint çizimine koyu mavi arka plan eklendi.
1921 — 1924
Boston Braves, logosuna «B» harfini döndürür. Logonun ana rengi koyu mavidir.
1925 — 1928
Bu logoda aynı koyu mavi büyük «B» harfi kullanılmış, ancak farklı bir yazı tipinde.
1929 — 1935
Ekip, on beşinci logoda yine bir Kızılderili imajını logosunda kullanmaya geri dönüyor, ancak bu sefer renkli ve karikatürize. Kızılderili bronz tenli, siyah saçlı ve kırmızı, yeşil, sarı ve maviyi içeren tüylü bir başlık.
1936 — 1937
Takım, adını Boston Braves’den Boston Bees’e değiştirdi. Buna göre, kulübün ana rengi sarı olur ve logo olarak beyaz ve siyah çerçeveli büyük «B» harfi kullanılır.
1938
1938 sezonu için logoda büyük bir değişiklik olmadı. Sarı «B» harfi aynı zamanda Boston şehrini de simgelemektedir.
1939
Bir yıl sonra takımın ana rengi sarıdan kırmızıya döner. Buna göre, «B» harfi kırmızıya döner ve buna ek olarak koyu mavi bir dış hattır.
1940
Son Boston Bees logosu, eski İngiliz lacivert «B» harfidir.
1941 — 1944
Boston Braves koyu mavi «B» harfindeki yazı tiplerini denemeye devam ediyor.
1945 — 1952
Ve yine, Kızılderili’nin görüntüsü logoya geri dönüyor. Önceki varyasyonlarına benzer; bronz tenli, siyah saçlı ve kırmızı tüylü bir başlığa sahiptir. Desenin kendisi de ince siyah bir çerçeveye sahiptir.
1953 — 1955
Ekip Milwaukee’ye taşınır ve buna göre adını Milwaukee Braves olarak değiştirir. Bir Kızılderili resmi olan logo, 1945 logosuyla aynıdır.
1956 — 1965
Bu zaten kulübün 23 logosu ve saçında mohawk ve beyaz tüy ile gülen bir Kızılderilinin kırmızı kafasını tasvir etmeye karar verildi. Bu görüntü, önümüzdeki 35 yıl boyunca birçok logonun temelini oluşturdu.
1966 — 1967
Kulübün Atlanta’ya taşınmasına ve adını Atlanta Braves olarak değiştirmesine rağmen, ana logo aynı kalıyor ve sadece Kızılderili’nin ten rengini kırmızıdan açık kahverengiye çeviriyor. Iroquois ve tüy gibi küçük detaylar da düzenlendi.
1968 — 1971
1966 logosuyla özdeş bir Kızılderili görüntüsüne koyu mavi «Braves» kelimesi eklendi. İsim ince kırmızı bir taslakla süslenmiştir ve çizimin kendisi kelimeye yer açmak için biraz daha küçülmüştür.
1972 — 1984
1972’de Braves, logosunu en kökten değiştirdi. Kızılderilinin görüntüsü iki tonlu hale getirilmişti — ana renk beyazdı ve ayrıntılar, mohawk ve tüy kırmızıydı. Artık aynı isim ve takımın ismi alınmıştır. Ayrıca Kızılderili’nin başı artık koyu mavi bir kareye yerleştirilmişti.
1985 — 1986
1985’te, önceki kulüp logosunda bazı değişiklikler yapıldı. Kızılderilinin kafası büyüdü ve adı mavi zemin üzerine biraz daha yukarı kaydırıldı.
1987 — 1989
Atlanta Braves logosu hala bir Kızılderilinin kırmızı beyaz resmine ve takımın adına sahip. Tek değişiklik, koyu mavi arka planın karartılmasıydı.
1990 — 2017
Kulüp, logosuna göre takım adını kullanmak için geri dönüyor. Logonun büyük kısmını koyu mavi çerçeveli kırmızı «Cesurlar» kelimesi kaplar. Altında, takımın gücünü ve oyunlarını iyileştirmeye yönelik ısrarlı girişimlerini simgeleyen eski bir kırmızı balta var.
2018 — günümüz
Bireysel kimliğin modern işareti, 1990’da onaylanan önceki sembolizmin bir devamıdır. İki eşdeğer bölümden oluşur: metin ve grafik. Birincisi, kelimenin sonunun yukarı doğru gittiği, çapraz olarak italik yazılmış büyük bir “Braves” yazısıdır. İkincisi, atalarımız tarafından kullanılan eski bir aletin görüntüsüdür. Logo, yüksek hedeflere ulaşmada gücü ve azmi simgeliyor. Böylesine görsel bir resmin kavramı, her şeyin zorlukla verilmesi, sıradan malzemeden «yontulmuş» ve kullanışlı bir niteliğe dönüştürülmesidir.
Amblem
İkonik unsur, tarih öncesi çekiç kafalıdır. Logonun sağ tarafında, «Braves» kelimesinin altında bulunur. Üç bölümden oluşmaktadır. Birincisi saptır. Düzdür, sonunda oval bir yuvarlama ve tabanında sarı bir şerit vardır. İkincisi, sivri uçlu ve «kesme» parçalı bir taş bıçak veya bıçaktır. Küçük vuruşlar şeklinde yapılmış karakteristik oyma yerlere sahiptir. Üçüncüsü, bu unsurları birbirine bağlayan iptir. Her dönüşü belirli bir model oluşturur.
Yazı Tipi ve Renkler
Metin, logonun bir diğer önemli parçasıdır. Cesurlar en üstte ve logonun yarısını kaplıyor. Akıcı çizgiler ve kavisli geçişler ile el yazısı bir tarzda sunulur. İlk büyük harf dışında tüm harfler birbirine bağlıdır. Kulaklığın ayırt edici bir özelliği, «s» de üst boşluk olmamasıdır. Yani belirli bir döngüsü yoktur. «E» de oldukça orijinaldir: küçük harf olmasına rağmen, büyük harf «E» gibi yürütülür. İmza paleti lacivert, koyu kırmızı ve beyazı içerir.