
Canon, fotoğraf ve video kameraları, yazıcılar, teşhis ekipmanları ve optik aletler üreten en büyük çok uluslu şirkettir. Elektronik, ofis ve ev aletleri pazarında başarılı bir şekilde uzmanlaşmıştır. Mevcut ismini 1969’da aldı ve ondan önce Canon Camera Co. olarak biliniyordu. Inc., Precision Optical Instruments Laboratory and Precision Optical Industry Co. Ltd.
Anlam ve Tarihçe

Canon logosu birkaç kez gelişti. Geliştiriciler yazı tipini ve rengi değiştirerek yalnızca genel konsepti bıraktı.
1934 — 1937
İlk şirket logosu birçok küçük ayrıntı içerir. İnsanlara yardım ettiğine inanılan çok kollu tanrıça Kwanon’u tasvir ediyor. Yanan siyah bir yüzüğün içinde lotus pozisyonunda oturuyor. Yukarıda «KAMERA» kelimesi ve altında «KWANON» var. Mitolojik yaratığın adı ateşli harflerle yazılmıştır.
1934 — 1935
Sanatçılar, diğer tüm unsurları kaldırarak «Kwanon» kelimesini sakladılar. Logoyu çekici kılmak için kıvırcık el yazısı yazı tipi kullanıldı.
1935 — 1953
1935’te ilk Canon logosu ortaya çıktı. Reklam markalarına dahil olan bir grafik tasarımcı tarafından geliştirilmiştir.
1953 — 1956
Tipograflar çizgileri daha kalın ve yazıyı daha güvenli hale getirdi. Şimdi kelime dikkat çekici bir şekilde öne çıkıyor.
1956 — günümüz
1956’da şirket amblemin kırmızı bir versiyonunu tanıttı. Değiştirilmiş bir 1935 logosuna dayanmaktadır.
Amblem
Canon, markanın görsel kimliğinin temelidir. Bu kelime, modern marka konseptinin temelini oluşturan merhamet tanrıçası Kwanon’un adından türetilmiştir. Tasarımcılar elle çizilmiş unsurlardan kaçınarak tipografik tasarımı tercih ettiler.
Yazı Tipi ve Renkler
İtalyan Gio Fuga tarafından tasarlanan özel logo yazı tipi. Harflerin üstündeki küçük keskin çizgiler, yuvarlak şekiller ve düzensiz çizgi kalınlığı ile karakterizedir. Yivli harf alanı, «O» harfinin sola doğru eğildiği izlenimini veriyor.
Paletin iki versiyonu vardır: ana olarak kırmızı ve beyaz ve ikincil olarak siyah ve beyaz. Bağlam uzayının rengine bağlı olarak eşit olarak kullanılırlar. Kırmızı, Canon’un temel değerlerini somutlaştıran kararlılığı ve kararlılığı sembolize ediyor, bu yüzden tasarımcılar onu seçti.