Anlam ve tarih
Takımın birkaç logosu vardı, ancak en efsanevi albüm kapağı Believe’de yer alıyor. 2002’de ortaya çıktı. Ondan önce, alternatif metal temsilcilerinin birkaç ikonik seçeneği daha vardı.
2000 — 2002
O zamanın logosu için grup The Guy’ın imajını kullandı. Bu, esasen bir destroyer olan Başmelek Cebrail’i temsil eden müzisyenlerin tılsımıdır. Amblem ilk olarak The Sickness albümünde yer aldı. Yüzü yoktu, sadece boş göz çukurları, kalkık kaşları ve sırıtan bir gülümseme vardı.
Beş yıl sonra, On Bin Yumruk’ta yer aldı. Orada, yırtık pelerinli ve kukuletalı genç bir adam şeklinde ortaya çıktı. Sonraki birkaçında, ateşte, zincirlenmiş olarak ve Karanlık Mesih’in suretinde tasvir edildi.
2002 — 2005
O dönemde başka bir efsanevi versiyon ortaya çıktı. Sözlü ve grafik olmak üzere iki bölümden oluşur. Müzisyenler etiket için bir daire içinde bulunan bir Kabalistik işaret seçtiler. Aslında bunlar tek bir amblemde birleştirilen 4 dini semboldür: Müslüman hilal, pagan beşgen, Hıristiyan haçı, Davut’un Yahudi Yıldızı. Fikri dinlerin birliğindedir. Yukarıda metal rock’çılardan oluşan grubun adı var.
Aynı zamanda, iyi tanınan başka bir versiyon ortaya çıktı. 3D efektli metalik gümüş rengi ile tamamlanmıştır ve koyu kırmızı bir arka plana dayanmaktadır. Grubun adı altın, albümün adı siyah.
2008 — 2010
O sırada müzisyenler marka adını değiştirmeye karar verdiler ve sadece yazıyı bıraktılar. Harfler koyu gri, büyük. Serifler ve vurgularla tamamlandı.
2010 — 2015
Tasarımcılar Disturbed kelimesini siyah bir dikdörtgenin içine yerleştirerek harfleri inceltti. Açık, okunaklı ve geniş yaptık.
2015 — 2018
Mevcut sürüm, bir müzik grubunun üstü çizili adı gibi görünüyor. Renk şeması beyaz zemin üzerine açık metaliktir. Her işaretin üzerinde sanki arkadan aydınlatılmış gibi uzun gölgeler vardır.
2018 — günümüz
Güncel logo, 2018 yılında çıkan Evolution albümünün kapağında yer aldı. Ve bu yine, harfleri grafik öğelere dönüştürülmüş, simgesiz bir metindir. Bu sefer boş görünüyorlar çünkü beyaz bir arka plan üzerinde ince siyah bir kenarlıktan oluşuyorlar. Semboller geniş, geometrik, hatta pürüzsüzdür. Keskin ve yuvarlatılmış köşeler elli elli olarak dağıtılmıştır — örneğin, «D» nin iki keskin köşesi ve iki yuvarlak köşesi vardır. Ve böylece diğer tüm işaretlerle. Her harf birbirinden ortalama bir mesafede ayrı durur ve hiç birbirine değmezler.
Logo yazı tipi ve renkleri
İlk logolar grafiklere sahipken, ikincisi yoktu. Grafik görüntünün rolü, her harfin ayrı bir çizilmiş karakter olduğu metne aktarılmıştır. 2008’den beri «Rahatsız» kelimesi çeşitli şekillerde oynanmaktadır: kıvırcık, serif, kalın, üstü çizili, ince. Dahası, tasarım karmaşıktan basite taşındı: modern versiyonda kıvrımlı unsurlar yok — son derece özlü.
Yazı tipi, her durumda bireyseldir, başka bir yazı tipine dayanarak, ancak önemli değişikliklerle geliştirilmiştir. Yani, «yontma» etkisi, uzun bacaklar ve boşluklar ile sivri uçlu, serifli seçenekler mevcuttur.
Renk kombinasyonu daha kararlı: her zaman tek renkli kaldı. Albümlerin çoğunun amblemi siyah beyazdır. Bunun istisnası, tasarımda bej ve gri kullanıldığında 2015-2018 logosu.