Anlam ve tarih
İlk kafeterya çörek logosu, şirketin kurulmasıyla aynı zamanda kabul edildiği için 1950’lere kadar uzanmaktadır. Yıllar içinde, birkaç kez büyük değişikliklere uğradı.
1950 — 1960
İlk amblem, el yazısıyla yazılmış bir yazıdır. «Dunkin Donuts» ifadesi italiktir ve çapraz olarak yerleştirilmiştir. Stil resmidir. Harfler kahverengimsi kırmızıdır. Her iki «D» de büyük harftir. «T» deki çubuk uzundur, kuyruğu zarif bir şekilde kavisli olan «u» ve «s» nin üzerine oturur.
1960 — 1976
Bu dönemde, pembenin orijinal tonu ortaya çıktı — hala marka adında kullanılan toz şeker. Logonun ana unsuru bir fincandır. Bu, şirketin kahve sattığına dair bir ipucu. Ve isminden bir halka yapılır ve grafik sembolünün tepesine yerleştirilir.
1976 — 2002
1976’da logo yeniden tasarlandı: Kupa ve halka, sütunda bulunan parlak «Dunkin Donuts» yazısı ile değiştirildi. Üstteki kelime toz turuncudur, alttaki kelime ise şeker pembesidir.
2002 — 2007
Tasarımcılar, ziyaretçilerin hemen anlayabilmesi için önceki sürüme plastik bir bardak eklediler: burada çöreklerle kahve satın alabilirsiniz. İçeride, üstüne buhar bulutlarının kıvrıldığı tepeye dökülen bir içecek görebilirsiniz. Bu, her zaman taze ve sıcak olduğunun kanıtıdır. Yazarlar grafik amblemi ismin soluna yerleştirdiler.
2007 — 2019
2007 yılında, mevcut sürümü iyileştirmek için bir girişimde bulunuldu. Bunun için geliştiriciler bazı unsurları biraz ayarladılar. Fincanın arka planını renkli yaptılar: Üst kısım pembe ve alt kısım turuncuya boyandı. İçeride görülen içecek de değişti: artık kahverengiye dönüştü ve üzerine «DD» monogramının uygulandığı tek kullanımlık sofra takımlarının ana hatları da değişti.
2019 — günümüz
Tasarımcılar başlıktan bir kelime çıkarıp «Dunkin» i bıraktı. Hemen göze çarpması için onu daha büyük ve daha çekici hale getirdik. Ve üstteki kesme işaretine ahududu şerbeti rengi verildi.
Logo yazı tipi ve renkleri
Donut ve kahve satan gıda hizmeti zinciri, çalışmanın kapsamını ve odağını grafiksel olarak vurgulamaya çalıştı. Bu yüzden resmi renkler olarak şeker pembesi ve toz sarıyı seçti. İlki parlaklığı, mutlu atmosferi ve yüksek ruhları sembolize ediyor, ikincisi — taze pişmiş çörek. Görevi iştah uyandırmaktır.
Sanatçılar, ürünün tadını iletmek için Frankfurter ve Debussy’yi anımsatan, harfleri «tombul» yapan eğlenceli bir yazı tipi kullandılar. Dahası, 2007’nin metinsel versiyonu malların çeşitliliğini açıkça gösteriyor — kahve ve çörek. Ve mevcut sürüm, yalnızca modern içecek seçiminin genişletilmesiyle ilişkili olan çöreklerin varlığını vurgulamaktadır.