Anlam ve tarih
En ünlü takım logosu taçlandırılmış yanardağdır. Hem tek başına hem de grubun adıyla birlikte kullanıldı. Yine de tek kişi o değil: Farklı zamanlardan albüm kapaklarında yer alan birçok efsanevi amblem vardı.
2002 — 2003
Müzisyenler kendilerini tarif etmek için FallOutBoy’u uzun süre kullanmadılar. Küçük harflerle büyük harflerin bir değişimini temsil ediyordu. Yazı tipi basit, sans serif.
2003 — 2005
O zaman, kadro öne çıkmaya karar verdi, bu yüzden logoyu kökten yeniden tasarladılar. Daha kalın bir yazı tipiyle siyahtan açık maviye geçti. Başlıktaki her kelime ayrı ayrı yazılmıştır.
2005 — 2007
2005 yılı müzisyenlere bir güncelleme getirdi: sonra efsanevi logolardan biri ortaya çıktı ve From Under the Cork Tree’nin kapağında çıktı. Kalenin ortasında bulunan her şeyi gören bir gözdür. Çevresinde yüzük yerine ip var. Anahtar deliğinin üstünde bir taç var, aşağıda — müzik grubunun adını taşıyan bir afiş. Kelimeler, tümü büyük harflerle, şık ve ince bir yazı tipiyle yazılmıştır.
2007 — 2008
Rock grubu yazı tipleriyle oynamaya devam etti, bu yüzden 2007’de italiklere geçtiler. O zamanın adı küçük harflerle yazılmış gibi görünüyor.
2008 — 2013
Sonra iki yazı tipinin bir kombinasyonu vardı. Ortada minyatür bir ince «Out» ve yanlarda ondan biraz daha büyük olan geniş «Fall» ve «Boy» vardır.
2013 — 2016
Tüm harfler aynı hale geldi: büyük ve uzun. Grafik semboller değişti. Birkaç rock grubunda çalmış, Ohio merkezli bir tasarımcı olan Brandon Travis Rike tarafından yaratıldı. Logo, Save Rock and Roll müzik albümünün kapağına yerleştirildi.
2016 — 2018
Sonra grup yazı tipini tekrar değiştirdi: isim klasik bir görünüm ve serif harfleri kazandı.
2018 — günümüz
Bu versiyonda, sözcükler birbirinden uzaktır ve sanki bir sis perdesinin içinden çıkıyormuş gibi ince yapılmıştır.
Müzik grubunun ünlü «taçlı yanardağ» imajına ek olarak, kendi kimliğinin başka ticari markaları da vardır. Bunlar farklı tarzlarda yapılmış isimlerdir. İkincisinden biri ince, kırık yazıt «Fall Out Boy» dur. Karakterler farklı yüksekliklerde olacak şekilde sözcükler birbirinden uzaktadır. İlk parçada — düşük «A», ikincisinde — çarpık «U», üçüncü parçada — «O» yukarı çıkıntı yapıyor. Harflerin köşeleri yuvarlatılmıştır ve bazı karakterlerin satırları kesilmiştir, bu «B», «O» ve «A» harflerinde açıkça görülmektedir.
Logo yazı tipi ve renkleri
Rock müzisyenlerinin en çok tanınan logosu taçlandırılmış yanardağdır. Bu bir kesme üçgeni. Yamuğun bir volkanın görüntüsünü Young Volcanoes’un bileşiminden taşıdığına inanılıyor. Üstünde, sanatçı Jean-Michel Basquiat’ı (1960-1988) simgeleyen üç noktalı bir taç var. Orta kısım, büyük harflerle yazılmış «FOB» kısaltması ile kaplıdır. Marka adındaki tüm çizgiler, sanki geniş vuruşlarla dikkatsizce uygulanmış gibi pürüzlü görünüyor.
Aslında, her albümün bir grafik sembolüyle ifade edilen kendi tanımı vardı. Şarkıların içeriğine ve kapağın genel tasarımına göre seçildi. Yazı tipi, klasik seriften (Amerikan Güzeli / Amerikan Sapığı) özel sans serif’e (Mania) kadar her zaman değişmiştir.
Grubun temel renk kombinasyonu siyah beyazdır. Eşsiz havaya mükemmel uyum sağlarlar ve rock metal tarzını vurgularlar. Genellikle karanlık olan hakimdir ve açık amblem için arka plan görevi görür. Bununla birlikte, ters çevirme şeması da kullanılır.