United Airlines, dünyanın üçüncü ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük Amerikan havacılık şirketidir. En büyüğü 1926’da kurulan Varney Air Lines olan birkaç havayolunun birleşmesinden ortaya çıktı. Profesyonel pazarda ortaya çıkmasının resmi zamanı, geçen yüzyılın 30’lu yıllarının başlangıcı olarak kabul edilir. Şimdi merkezi Chicago, Illinois’deki Willis Kulesi’nde bulunan güçlü bir havacılık şirketidir.
Anlam ve tarih
Uzun tarihi boyunca, şirketin kişisel tanımlama işareti birçok kez değişti. Toplamda, kariyerinde on beş logo tasarımı var. Bu çeşitlilik, taşıyıcının sürekli birleşmeleri ve genişlemelerinden kaynaklanmaktadır.
1930 — 1933
Her şey, Amerika Birleşik Devletleri’nin iki hava hattının tanımlandığı bir haritasını gösteren koyu mavi bir dikdörtgenle başladı. Merkezi eleman, ince koyu bir şeritle çevrili açık bir daire içine alınır. Solda ve sağda şirketin adı — italik olarak «United Air Lines».
1933 — 1935
Yeniden tasarımın bir sonucu olarak, amblem üzerindeki öğeler kökten yeniden düzenlendi. Geliştiriciler adı büyüttüler ve geniş koyu mavi bir dikdörtgenin üzerine iki sıra halinde yerleştirdiler. Amerika Birleşik Devletleri haritası kaldırıldı ve yazıtların tipografisi değiştirildi: artık harfler eğik, klasik.
1935 — 1939
Bu sürenin sonuna kadar, logonun dikdörtgen şekli hâlâ hakimiyetini korudu ve ona standart bir görünüm kazandırdı. Tasarımcılar koyu maviyi açık maviye çevirdi, başlıktaki ilk kelimenin boyutunu («United») artırdı ve ikinci kısmı («Air Lines») küçülttü.
1939 — 1940
1939’da kalkan şeklindeki amblemin çağı başladı. Hem renk hem de konfigürasyon olarak üç bölüme ayrılmıştır. Üst kısım, adın temel unsurunu içeren bir güç işareti olan monarşik taçtır. Ortada, haritanın üçte biri ve diğer yarısı adın olduğu geleneksel bir dikdörtgendir. Altta — iki yıldızla çerçevelenmiş «Kıyıdan Kıyıya» yazısının bulunduğu ABD idari haritasının geri kalanı. Ve burada ilk olarak Amerikan bayrağının renkleri ortaya çıktı.
1940 — 1954
Yönetim, logonun çeşitli detaylarla aşırı yüklendiğini hissetti, bu nedenle yeni sürümü onayladılar. Yalnızca en önemli unsurları içerir — bilgilendirici. Bu, hava taşıyıcısının tam adı ve bir yıldızdır (gökyüzüne ait olmanın sembolü). Kalkanın şekli, renk oranı gibi aynı kaldı, ancak mavi çok daha koyulaştı.
1954 — 1960
logo sağa eğik ve hafif bir renk düzeni vardır.
1960 — 1961
Capital Airlines ile birleşmenin ardından şirket logoyu yeniden tasarladı. İsmin ikinci kısmını çıkarıp «United» olarak kısalttı. Kalkanın orta kısmında kaldı, ancak artırıldı.
1961 — 1971
Yeni logo iki tonlu bir zirveye benziyor: altta mavi ve üstte kırmızı. Dikey olarak minimum eğimle konumlandırılmış ve ortada beyaz zemin üzerine “United” kelimesiyle kesişmiştir.
1971 — 1974
Bu dönemde küçük değişiklikler yapıldı: şimdi isim farklı bir yazı tipinde yazılıyor.
1974 — 1993
1974’te sözde «lale» dönemi başladı. Amblemin aldığı şekil için takma ad verildi. 68 derecelik bir eğimde uzun bir çiçek kasesine benziyor. Yazarı, sanatçı Saul Bass’dir. Yeni marka imajını «United» kelimesinin ilk harfinde somutlaştırdı. Çizgiler hareketi ve uçuşu temsil eder. havacılık şirketin tam adı simgesinin altındaki göründü.
1993 — 1998
Grafik simge küçüldü ve United Airlines kelimesinin soluna taşındı. Bu versiyonun yazarı CKS Partners stüdyosudur.
1998 — 2010
İngiliz stüdyosu Pentagram’ın tasarımcıları, hava taşıyıcısının adının ikinci bölümünü çıkardılar ve birincisi, 1933’ün yazı tipini döndürerek geniş bir karakterler arası dağılım yaptı.
2010 — 2019
2010 yılında Continental Airlines ile birleştikten sonra, dünyanın bir parçasıyla gök mavisi logo dönemi geldi. Şirketler hemfikir olduğu için: görsel kimlik işareti Continental’den ve isim United’dan kalıyor.
2019 — günümüz
Logonun mevcut versiyonunda, dünya üzerindeki pencere sayısı azaltılmış ve paletin yoğunluğu artırılmıştır.
Logo yazı tipi ve renkleri
United Airlines logosu dört döneme bölünmüştür: bir dikdörtgen, bir kalkan, bir diken, bir lale monogramı ve bir küre parçası.
bir havacılık şirketinin logosu yazı birkaç tipi vardır. 1971-1974’te Bookman Jf Pro Italic idi. 2010’dan beri, Gill Sans Bold’a olabildiğince benzer bir sans-serif yazı tipi kullanılmaktadır. Yazarı Eric Gill’dir.
Kurumsal palet, Amerikan bayrağının çeşitli tonlarında kırmızı, beyaz ve mavi renklerinden oluşur. Ama şimdi United Blue adlı tek renkli bir versiyon dolaşımda.